Cellrevolution med meytlenblatt.se

PUFA OLJOR (vegetabiliska fröoljor)

Din ämnesomsättning förändrar ditt beteende och gör att du längtar efter just de livsmedel som skadar din hälsa mest. En väl gömd hemlighet är att det är PUFA (vegetabiliska oljor) som förstör vår metabolism. PUFA oljor finns gömt i 80 - 90 % processad mat i matbutikerna. Blir uppmärksam på detta och få tillbaka din hälsa 

https://biohackare.se/
Dr Ray Peat's kostcirkel

Your Own Health And Fitness: Thyroid/Progesterone And Diet

Dr. Ray Peat, Day One: Full Interview from On the Back of a Tiger

Revolutionerande Raymond Peat - 

Jag är helt såld på hans helhetsfilosofi, helt untanför boxen!


Dr. Raymond Peat’s forskning fokuserade på det endokrina systemet och de hormoner som driver energiförbrukning och viktminskning. Peat började studera progesteron 1968 och gick senare vidare till andra endokrina hormoner som sköldkörtel och östrogen.


Baserat på sina forskningsresultat konstruerade Peat sin "bioenergetiska och "pro-metaboliska" kost


Istället för att rikta in sig på en livsmedelsgrupp, makronutrient eller förening rekommenderar Ray Piet livsmedel som han anser vara "pro-metabolism". När någons sköldkörtel och könshormoner optimeras ökar energinivåerna, och läkning och regenerering kommer att följa. 


Följaktligen undviker Ray Peat sköldkörtelundertryckande livsmedel och föreningar som kan hämma endokrin funktion, inklusive olika vegetabiliska livsmedel och vissa animaliska livsmedel.

Dr. Raymond Peat

Full Audio om Ray Peat’s Diet

Dr. Ray Prat pratar om funktionen med den blåa färgen på metylanblått då han menar att cellernas färg och pigment är förknippat med hur väl oxidation’s förmågan är samt att kunna reducera oxidativ stress i energitransport kedjan. 


Både metylenblått och C-vitamin har den unika förmågan att oxidera där det behövs på samtliga kanaler. 



Ladda ner översikt över Dr Ray Peat diet

Dr. Peat  tror att om man berövar kroppen på kolhydrater kan det hämma sköldkörtelns funktion och andra endokrina system. Att införliva rikliga mängder av alla makronäringsämnen, särskilt kolhydrater, bör därför vara en viktig pelare i ätandet.

 The Ten Most Toxic Things In Our Food Full Interview -Ray Peat

Ray Peat's most Controversial & Interesting Theories on Health | Rejuvenate Podcast Ep. 26

 Longevity and Brain Foods Full Interview

-Dr. Ray Peat 

Dark Calories -PUFA Polyuncaturated fatty acids - boven i dramat 


Hur vegetabiliska oljor förstör vår hälsa och hur vi kan få tillbaka den "I klartext redogör Dr. Cate för den vetenskap som dokumenterar farorna med fröoljor, och hennes förnuftiga råd guidar läsaren genom all desinformation och motstridiga dogmer om hur man ska äta. Dark Calories är en inbjudan att gå med i den växande gemenskapen av människor som är engagerade i att skapa sann hälsa."


Vad de flesta läkare inte vet är att den amerikanska livsmedelsförsörjningen är uppblandad med en sorts fett som din kropp inte kan använda som energi. Detta fett finns i 95 % av livsmedelsbutikernas produkter även om du handlar på Whole Foods eller Trader Joes. Detta fett finns i varje restaurangkedja, oavsett om det är snabbmat eller sitta ner, inklusive Chipotle. 


Vad är detta mystiska, okända fett? Vegetabiliska oljor. Och de kommer inte från grönsaker. De kommer från fabriker där frön, inklusive majs, soja, raps, solros och till och med små bomullsfrön (avfallsprodukterna från klädindustrin), omvandlas från oätliga sopor till en vätska som passerar som mänsklig mat. En komponent i dessa oljor som kallas fleromättat fett (förkortat PUFA) byggs upp i ditt kroppsfett och enligt min forskning kommer det vid en viss tidpunkt att bli för giftigt för att ge bränsle till dina celler.


Stop eating seed oils.

Build meals that give you energy naturally.

Learn how to track your brain energy and use that as the first measure of success (instead of just weight).

When you’re ready, I will show you how you can accelerate your weight loss.



Dark calories. HUr vegetabiliska oljor förstör vår hälsa av Dr. Cate Shanahan

Vi säljer 2% och 5% Metylenblått. 

Pharma kvalitet från Sverige. 

Fotobiomodulerat med  IR/Rödljus.

Innehåller inte DSMO eller ALKOHOL.

A must see about PUFA’s. Du lär dig ALLT du behöver om PUFA, Omegta 3, Omega 6 etc.

PUFAs are Harming Your Health with Dr. Chris Knobbe | Rooted In Resilience Podcast #12

Problemet med raffinerad matolja - PUFA


Alla oljor är gjorda av 2 olika typer av fett, mättat och omättat fett. Mättat fett är också mer stabilt än vad omättat fett är. 


Det som kännetecknar en mättad fettsyra är att den enbart innehåller enkelbindningar vilket gör att kolatomen har ett bra grepp om väteatomen och fettsyran håller sin form vilket gör den mer motståndskraftig mot nedbrytning.


Omättat fett kan delas in i 3 grupper, enkelomättat, fleromättat fett och transfett.



















Hydrogenerad rapsolja (används t.ex. i margarin)

I grafen kan du se en tydlig skillnad mellan rykpunkten hos rapsolja och den oxidativa stabiliteten. Med andra ord har rapsolja en hög rykpunkt men låg oxidativ stabilitet medan kokosolja har en lägre rykpunkt men är betydligt mer stabil.




Bäst är att använda kallpressad kokosolja, Ghee eller smör till matlagning.










AKRELEIN 

När en olja nått rykpunkten har nedbrytningsprocessen redan startat och farliga ämnen så som akrolein kan bildas som ett resultat av nedbrytningen av glycerol i oljan. Akrolein är kopplat till ökad risk för cancer vid inandning av ångorna, detta gäller speciellt vi användningen av soja och rapsolja, men akrolein finns även i cigarettrök och sägs vara det ämne som ökar risken för lungcancer hos rökare


Mättade fetter är mer stabila än omättade fetter eftersom mättat fett saknar dubbelbindningar och därmed är mindre reaktivt.


OXIDATIV STRESS

Oxidation uppstår när oljan lämnar ifrån sig en väteatom vilket bildar en fri radikal som har en oparad elektron som den gärna vill para ihop med någon. Den oxidativa processen kan accelereras av värme och ultraviolett ljus vilket är anledningen till varför oljor bör förvaras mörkt för att förhindra att oljan blir härsken. Fria radikaler är väldigt reaktiva och normalt sätt brukar anitoxidanter vara på plats för att motverka bildandet av fria radikaler men i fallet med raffinerade oljor har mycket av antioxidanteran försvunnit. Fria radikaler kan orsaka oxidativ stress i kroppen som kan skada kroppens celler, DNA och öka risken för cancer.






Nytt arbetssätt kan förkorta tiden att bedöma cancerrisken för kemikalier. Forskning från Stockholms Universitet. 



De högsta halterna av de carcinogena kemikalierna har uppmätts framför allt i värmebehandlade matoljor.











https://www.su.se/arkiv-nyheter/forskningsnyheter-arkiv/nytt-arbetss%C3%A4tt-kan-f%C3%B6rkorta-tiden-att-bed%C3%B6ma-cancerrisken-f%C3%B6r-kemikalier-1.390275





FLEROMÄTTAT FETT

MÄTTAT FETT

Alla typer av fetter består av en kedja med kol (C), väte (H) och en karboxyalgrupp (COOH). Det som kännetecknar en mättad fettsyra är att den enbart innehåller enkelbindningar vilket gör att kolatomen har ett bra grepp om väteatomen och fettsyran håller sin form vilket gör den mer motståndskraftig mot nedbrytning.

ENKELOMÄTTAT FETT

Det finns endast en dubbelbindning (=). Denna dubbelbindning uppstår eftersom det saknas väteatomer vilket gör enkelomättat fett mer kemsikt reaktivt än mättat fett. Desto fler dubbelbindningar en fettsyra innehåller desto mer reaktiv och kemiskt ostabil blir den.

Fleromättat fett innehåller två dubbelbindningar vilket gör att den saknar ännu fler väteatomer än det enkelomättade fettet. Detta gör fleromättat fett ännu mer ostabilt och mer villigt att reagera med andra ämnen t.ex. syre. Fleromättat fett är även känsligt mot värme och ljus just på grund av dess ostabila kemiska struktur.

TRANS FETT

Transfett är ett omättat fett som har blivit härdat för att få en högre smältpunkt. Ett exempel på härdat fett är margarin som har genomgått en hydrogeneringsprocess vilket gör att de vegetabiliska oljorna stelnar och en restprodukt blir transfett. Transfett har en eller flera dubbelbindningar men till skillnad från enkel- eller fleromättat fett har transfett väteatomen på motsatt sida dubbelbindningen vilket kallas att väteatomen sitter i en trans-position vilket har gett namnet transfett. Andra namn för transfett är “delvis härdat fett” eller “härdat vegetabiliskt fett”.


Transfett förekommer naturligt i vissa livsmedel men det är det industriframställlda transfettet som väcker störst oro. Studier har visat en koppling mellan industriframställt transfett och hjärt- och kärlsjukdomar. Transfettet orsakar inflammation vilket leder till ökad mängd av det “onda” kolesterolet (LDL) och en minskning av det “goda” kolesterolet (HDL) vilket medför en ökad risk för problem med hjärta och kärl.

Cellrevolution med meytlenblatt.se

DISCLAIMER

Företrädare för Gothenburg Nootropikum med URL https://nootropikum.se och https://metylenblatt.se ger inte medicinsk rådgivning eller föreskriver användning.  Metylenblått intages på egen risk.

Vi säljer 2% och 5% Metylenblått. 

Pharma kvalitet från Sverige. 

Fotobiomodulerat med  IR/Rödljus.

Innehåller inte DSMO eller ALKOHOL.